Heb ik een waterontharder nodig?

Behoefte aan verzachter

Als je met verminderde druk leeft door kalkaanslag, droog haar, stugge was en eindeloze reparatierekeningen, heb je een waterontharder nodig. Hard water is geen probleem dat vanzelf verdwijnt en de kosten van hard water blijven alleen maar stijgen. Met een waterontharder zullen apparaten onvermijdelijk sneller uitvallen dan hun verwachte levensduur. Als kalkaanslag zich blijft ophopen in uw leidingen, blijft uw stroomsnelheid beperkt en loopt u het risico de waterdruk door het hele huis te verliezen. Hard water verwoest boilers, en zonder ontharder blijven uw energierekeningen de lucht in gaan. Als uw watervoorziening hard is, gaat de eeuwige reparatie- en vervangingscyclus door totdat uw huis is beveiligd met een waterontharder.

Hoeveel kost een waterontharder?

 

Een waterontharder voor het hele huis kost tussen de 600 en 1.500. Als uw huis zich in een gebied met hard water bevindt, is een waterontharder geen luxe, het is een integrale investering in uw huis en uw eigendom. De grootte van uw huis en de hardheid van uw waterfactor in de maat en het model van de waterontharder die bij u past. Houd er rekening mee dat, ondanks het hoge prijskaartje, waterontharders 20 jaar of langer meegaan. Ze hebben ook zeer lage maandelijkse operationele kosten. Ze hebben minimale elektriciteit nodig om te functioneren (niet meer dan een wekker aan het bed). Waterontharderhars kan meer dan 20 jaar meegaan als het goed wordt teruggespoeld. De enige echte maandelijkse kosten zijn het bijvullen van de pekelbak met zout. De industriestandaard is dat een gezin van vier personen met een standaard onthardingsmiddel ongeveer 40 lbs zout per maand zal verwerken. Water met een hoog TDS-gehalte en ijzergehaltes zal echter meer zout nodig hebben om effectief te verzachten. Een zak van 40 lbs natriumchloridepellets varieert in prijs van 10-25. Bij het upgraden naar een zeer efficiënte tegenstroom-pekeleenheid wordt nog minder zout gebruikt.

tegenstroom

Vergeleken met de dagelijkse kosten en frustraties van hard water, is een waterontharder uiteindelijk een investering die u een aanzienlijk bedrag bespaart. De kosten van het wateronthardingssysteem worden ruimschoots gecompenseerd door het geld en de bespaarde energie.

Wanneer moet ik mijn waterontharder vervangen?

Waterontharders hebben doorgaans een levensduur van 15 jaar, maar wateronthardersystemen kunnen veel langer meegaan als ze goed worden onderhouden. Ervoor zorgen dat de pekelbak nooit zonder zout komt te zitten, verlengt de levensduur van de unit. Het beschermen van het harsbed tegen een hoog ijzer- en mangaangehalte zal ook de eenheid beschermen. IJzer zal de hars vervuilen en de prestaties van de ionenuitwisseling verminderen. Harsreinigers verbeteren de regeneratiecyclus en helpen de harsparels van hardheid veroorzakende mineralen te ontlasten. Hars kan 10-20 jaar meegaan als het goed wordt onderhouden, maar sterk gechloreerd water zal de ionenuitwisselingscapaciteit van de parels snel uitputten. Hoge sedimentniveaus zorgen er ook voor dat de schermen en injectoren in de regelklep voortijdig defect raken. Het is verstandig om een ​​sedimentfilter voor je waterontharder te plaatsen, zeker als je op goed water staat met veel vuil en puin. Als je met extreem hard water (meer dan 14 gpg) leeft, gaat je systeem mogelijk niet zo lang mee als iemand matig hard water verzacht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *