Verwijdert een waterontharder ijzer?

ijzer

Waterontharders verwijderen ferro-ijzer (opgelost ijzer) wanneer het in kleine hoeveelheden aanwezig is en het meeste ijzer in oplosbare toestand is. IJzer verdonkert de verkleuring van water en laat zichtbare vlekken achter op je toilet, badkuip en in je wastafels. IJzerijzer (onoplosbaar ijzer) is moeilijker te verwijderen met een wasverzachter. IJzerijzer zal zich ophopen op het harsbed en weerstaan ​​aan het terugspoelen van de regeneratiecyclus. Dit kan slakken ijzer produceren in uw onthard water en de potentie van de harsparels verminderen.

Wanneer opgelost ijzer wordt blootgesteld aan zuurstof, oxideert het en wordt het ijzerijzer. Dus hoewel een waterontharder ijzer in opgeloste staat kan verwijderen, zal een deel ervan onvermijdelijk in een onoplosbare staat veranderen als u een hoog ijzergehalte in uw water heeft. Als uw waterontharder grote hoeveelheden ijzer verwerkt, wilt u een chemische oplossing zoals Rust Out gebruiken om uw onthardingsbed te reinigen en de levensduur van uw harsparels te verlengen. IJzer kan het beste uit water worden verwijderd door een ijzeren filter of een uitgebreider filtersysteem zoals omgekeerde osmose.

Is zacht water veilig om te drinken?

Zacht water is veilig om te drinken. Tijdens het ionenuitwisselingsproces geven de harsparels natrium af in het water wanneer ze de hardheidsmineralen vastgrijpen. Maar de hoeveelheid natrium in onthard water is niet ongezond en is in feite veel minder dan algemeen wordt aangenomen. Als u matig hard water heeft, bijvoorbeeld vijf korrels per gallon (ongeveer 86 ppm), voegt u slechts 37 milligram natrium per liter water toe. Dat is minder dan 2% van de voorgestelde dagelijkse natriuminname. Een plakje wit brood heeft ongeveer 170 milligram natrium en een plak pizza heeft ongeveer 640 milligram. Dus de hoeveelheid natrium die door waterontharders wordt toegevoegd, is relatief verwaarloosbaar.

drinken

De hoeveelheid natrium die door een waterontharder wordt toegevoegd, is lineair gerelateerd aan het aantal hardheidsmineralen dat wordt verminderd. Voor elke milligram hardheid in het water geeft de ontharder twee milligram natrium af. Dit wordt pas problematisch als je in een gebied met extreem hard water woont. Als uw water een hardheidsniveau heeft van meer dan 400 ppm, wilt u een omgekeerd osmosesysteem installeren om het water dat u drinkt en kookt te behandelen.

Het omgekeerde osmosesysteem duwt water door een halfdoorlatend membraan dat in staat is om bijna alle opgeloste vaste stoffen en zouten uit het water te verwijderen. Als uw arts heeft aanbevolen om uw natriuminname te verminderen als gevolg van bloeddruk of nierproblemen, is het ook raadzaam om na uw ontharder een omgekeerd osmosesysteem te installeren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *