Wat zijn de componenten van een waterontharder?

componenten

Een waterontharder bestaat uit drie componenten: een regelklep, een mineraaltank en een pekelbak. Deze drie werken samen om de mineralen uit hard water te verwijderen, de waterstroom te bewaken en het systeem periodiek te reinigen door middel van een regeneratieproces.

1. De mineraal tank

De mineraaltank is de kamer waar het harde water wordt onthard. De watertoevoerleiding voert het harde water in de tank. Het water sijpelt door het bed van harsparels en zet de waterhardende calcium- en magnesiumionen af. Het water komt zacht uit de tank en stroomt door je leidingen en naar je huishoudelijke apparaten.

2. De regelklep

De regelklep meet de hoeveelheid water die door de mineraaltank stroomt en uw huis binnenkomt. De klep bevat een meter die het volume van het water dat de mineraaltank binnenkomt, volgt. Terwijl hard water door de mineraaltank stroomt, wisselen de harsparels hun natriumionen uit voor hardheidsionen. In de loop van de tijd neemt dit de capaciteit van de hars af om door te gaan met het effectief verzachten van water. Voordat de kralen te zwaar worden belast met het mineraalgehalte om door te gaan met het verwijderen van calcium- en magnesiumionen, start de regelklep automatisch een regeneratiecyclus. Deze maximale capaciteit is voorgeprogrammeerd in de boordcomputer van de regelklep en is gebaseerd op een reeks factoren, zoals de grootte van uw huis, het aantal inzittenden en de hardheid van uw water. Regelkleppen zijn vraaggestuurde regelaars, waardoor waterontharders uiterst efficiënt kunnen zijn.

3. De pekelbak

De pekelbak helpt het onthardingssysteem bij regeneratie. Het is een kortere tank die naast de mineraaltank zit. De pekelbak bevat een sterk geconcentreerde oplossing van zout (of soms kalium) om de positieve lading van de harsparels te herstellen. Zout wordt handmatig aan de pekelbak toegevoegd in de vorm van pellets of blokken. Deze lossen op in het water onderin de tank. Wanneer de regelklep registreert dat de verzachtende capaciteit van de hars afneemt, wordt de zware pekeloplossing uit de tank gezogen en door de hars in de mineraaltank gespoeld. Als het pekelreservoir geen zout meer heeft, wordt het water dat door de unit stroomt, niet langer onthard.

tank

Wat verwijderen waterontharders?

Waterontharders verwijderen voornamelijk calcium- en magnesiumionen uit hard water. Calcium (Ca2 +) en magnesium (Mg2 +) zijn de twee mineralen die de waterhardheid veroorzaken. Het ionenuitwisselingsproces zal bovendien elk positief geladen ion (ook wel kation genoemd) aantrekken en elimineren. Dit kunnen andere mineralen zijn, zoals ijzer en mangaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *