Wat is een waterontharder

filtersysteem

Een waterontharder verwijdert mineralen die waterhardheid creëren, een van de meest voorkomende problemen met de waterkwaliteit die een huiseigenaar tegenkomt. Hard water vernietigt apparaten, laat filmachtige zeepresten achter in badkamers en keukens en droogt haar en huid uit. Nu meer dan 85% van de Verenigde Staten voor hun koken, schoonmaken en baden op hard water vertrouwt, dienen waterontharders een vitaal doel. Een waterontharder bespaart u het vervangen van voortijdig geruïneerde boilers, schilferende kranen en urenlang schoonmaken van zeepachtige resten. Investeren in een waterontharder bespaart u tijd, energie en geld en beschermt uw huis en uw eigendommen.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een filtersysteem voor het hele huis dat hardheid veroorzakende calcium- en magnesiummineralen uit uw water verwijdert via een proces dat ionenwisseling wordt genoemd. Een waterontharder lost een van de meest voorkomende en verwoestende waterproblemen op: hard water. Hard water veroorzaakt grote schade aan het moderne huis. Er ontstaat kalkaanslag in uw leidingen, waardoor deze verstopt raken en de waterdruk afneemt. Schaal verkort de levensduur van apparaten zoals vaatwassers, koffiezetapparaten en ijsmachines aanzienlijk. Hard water vernietigt warmwaterapparatuur. Hoe hoger de temperatuur van het water, hoe meer calcium en magnesium zullen stollen en uitharden tot vaste afzettingen in uw boiler. Als je in een gebied met hard water woont, kan het klinken alsof je boiler popcorn knalt. Dit komt omdat de schaal zich aan het verwarmingselement heeft gehecht. Als de temperatuur van de verwarmer stijgt en de tank uitzet, beginnen de verkalkte gesteente-afzettingen op de verwarmingselementen te barsten en uit te rekken. Schaal veroorzaakt door hard water is de boosdoener van dat popcorn-knallende geluid.

waterontharder

Zonder waterontharder heeft het wasgoed extra wasmiddel nodig om te voorkomen dat het er groezelig uitziet. De vaat komt gestreept en bevlekt uit uw vaatwasser. Filmachtig schuim verzamelt zich op uw douchegordijnen en uw zeep en shampoo schuimen niet op. Baden in hard water laat je huid jeuken en droog worden en je haar levenloos en plakkerig. De enorme hoeveelheid tijd, energie en geld die nodig is om de schadelijke bijwerkingen van hard water op te ruimen, is duizelingwekkend. Een waterontharder voor het hele huis is de oplossing voor de plaag van de waterhardheid.

Hoe werken waterontharders?

Waterontharders werken via een proces dat ionenuitwisseling wordt genoemd en dat calcium en magnesium uit het water verwijdert. Wanneer het harde water de mineraaltank binnenkomt, stroomt het door een bed van bolvormige harskralen. Deze plastic kralen, meestal gemaakt van polystyreen, zijn geladen met een natriumion. De harskralen zijn anionen, wat betekent dat ze een negatieve lading hebben. De calcium- en magnesiummineralen hebben een positieve lading, waardoor ze kationen zijn. Omdat tegengestelde ladingen aantrekken, wordt de negatieve lading van de mineralen aangetrokken door de positieve lading van de harsparels. Terwijl het harde water door de hars stroomt, grijpen de kralen de minerale ionen vast en verwijderen ze uit het water. Wanneer de kraal het minerale ion grijpt, komt het natriumion vrij. De harskolom verwijdert alle hardheid uit het water terwijl het door de mineraaltank stroomt, en zacht water stroomt uw huis in.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *